Om mig/kontakt

svartvit byline halvkroppJag heter Minna Ulin, är född 1971 och bor i Trollhättan med min make. Gick ut journalisthögskolan i Göteborg sommaren 2004 och var dessförinnan bilbyggare på Saab Automobile. Nu jobbar jag som frilansjournalist men ägnar delar av min fritid till att skriva precis hur och vad jag vill – som hobbyförfattare! Hösten 2014 startade jag den gröna matbloggen veckans vego, kika gärna in där.

Jag började skriva min första bok när jag var ungefär elva år. Den handlade om hästar. Förstås. Jag minns att jag satt med syrrans avlagda skrivmaskin i radhuset på Lextorp och med stolthet såg sidorna växa fram. Just det där med antalet var viktigt. Jag hade ju skrivit en massa uppsatser i skolan och kände mig rätt säker på att få korta historier att funka. Men en bok! Det var något att bita i. Så jag gjorde mitt allra bästa för att få det att bli låååångt. Upptäckte när jag hunnit till sidan 23 att det också blev tråååååkigt. Gav upp.

Knappt 30 år senare gjorde jag ett nytt försök. Inga hästar. Förhoppningsvis något bättre dramaturgi. Och nu blev det en bok – Skuggplats – som jag tryckte upp i liten skala och säljer till de 300 mest intresserade. Den var klar för leverans i början av mars 2014.

Nu jobbar jag med manuset till det som förhoppningsvis blir min andra bok. Den utspelar sig också i Trollhättan men har i övrigt inget gemensamt med Skuggplats. Min tanke är att det ska bli en slags relationsroman.
Än så länge går projektet under det föga insmickrande arbetsnamnet Manus 2.

Vill du kontakta mig? Använd e-postformuläret. Jag svarar så snart jag kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s